ΑΕ Σπάρτη: Όλα όσα ειπώθηκαν για την ομάδα και το γήπεδο στη συνέντευξη Γιαννακόπουλου

synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (5)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της ΑΕ Σπάρτη, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τον απολογισμό του έργου του τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και για την επόμενη μέρα του συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του σε γνωστό ξενοδοχείο της Σπάρτης ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε πως στο πλάνο του δεν είναι μόνο η άνοδος της ομάδας, αλλά και η ανάπτυξη της περιοχής. Όπως είπε, “το ποδόσφαιρο είναι ένα μέρος του πλάνου μας, είναι ένα άθλημα πολύ κοντά στην κοινωνία. Μέσα από τον αθλητισμό, λοιπόν, πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν στον πολιτισμό και την ανάπτυξή μας. Κινήσεις που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην κοινωνία μας και θέσεις εργασίας”. Το όραμά του περιλαμβάνει τη δημιουργία προπονητικού κέντρου το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και συλλόγους από το εξωτερικό, την έναρξη θεματικού πάρκου με επίκεντρο την πόλη και την ιστορία της αρχαίας Σπάρτης, όπως και την ανέγερση ενός γηπέδου που όπως είπε θα αποτελέσει στολίδι, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Σχετικά με το θέμα της έδρας ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε πως “η Σπάρτη είναι ομάδα με έδρα τη Σπάρτη. Εδώ είναι το σπίτι μας. Και μαζί με τους synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (8)χιλιάδες σπαρτιάτες και όλους τους λάκωνες θέλουμε να τη δούμε να παίζει σ’ ένα γήπεδο που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ένα γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει ευρωπαϊκά παιχνίδια, ακόμη και διεθνείς διοργανώσεις”. Ενημέρωσε ακόμη πως ήδη έχει ανατεθεί σε τεχνικό γραφείο η μελέτη για την κατασκευή γηπέδου στο Σαϊνοπούλειο. Τις επόμενες ημέρες αυτή θα προωθηθεί στην Περιφέρεια, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις και να προχωρήσει η υλοποίηση.

Όπως τόνισε, δεν τέθηκε ποτέ θέμα μετακόμισης της ομάδας σε άλλη πόλη πλην της Σπάρτης. Στην περίπτωση όμως που δεν προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα στο δημοτικό στάδιο, τότε οι ιθύνοντες του συλλόγου θα αναγκαστούν να στραφούν σε άλλες επιλογές. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως “στόχος είναι η ομάδα να ανεβαίνει και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν πάμε σε άλλο γήπεδο, θα γίνει για μικρό διάστημα. Στη συνέχεια, όμως, θα έχουμε το δικό μας”.

Στο θέμα του γηπέδου όμως αναφέρθηκε κι ο Ηλίας Κατσογιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει το θέμα εκ μέρους της ομάδας. Όπως είπε, τη νέα χρονιά στόχος είναι το δημοτικό στάδιο Σπάρτης να αποτελεί την έδρα, ωστόσο αυτό δεν είναι έτοιμο ακόμη για τη Football League. Ο κ. Κατσογιάννης σημείωσε πως “δυστυχώς ο χρόνος πιέζει, γιατί έτσι είναι οι κανονισμοί και οι ημερομηνίες που η διοργανώτρια θέτει. Θέλουμε να μείνουμε εδώ. Το πότε και αν θα γίνουν οι κατασκευές δεν είναι ευθύνη της ομάδας. Η ομάδα δεν θα συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις. Θα κάνει ό,τι της ζητηθεί, αλλά θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα από τους άλλους φορείς.
Στενεύουν τα περιθώρια και είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε ενδεχόμενα και άλλα σημεία – πόλεις που θα φιλοξενήσουν την ομάδα. Προτεραιότητα είναι να μείνει η ομάδα στην πόλη. Δεύτερη επιλογή είναι να μείνει στο νομό. Υπάρχουν και άλλες επιλογές, που δεν θα ήθελα να το συζητήσω καν. Πρέπει να ανοιχθούμε και στους άλλους δήμους για να ξέρουμε αν θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν. Παράλληλα με αυτό, υπάρχει τεράστιο πρότζεκτ που τρέχει. Λέγεται μόνιμο γήπεδο-στολίδι για την πόλη, την Περιφέρεια και την Ελλάδα. Είναι στο Σαϊνοπούλειο”.

Όσον αφορά στο μέλλον του συλλόγου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως στόχος της ΑΕ Σπάρτη δεν είναι μόνο η άνοδος στη Super League, αλλά και οι τίτλοι και η έξοδος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λέστερ, η οποία εκπλήσσοντας τους πάντες κατέκτησε τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα Αγγλίας. “Στόχος μας είναι οι τίτλοι και η Ευρώπη”, δήλωσε.

synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (1) synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (2) synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (3) synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (4) synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (6) synenteyxi Dimitri Giannakopoulou Sparti (7)