Αιμοδοσία για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις

syllogos aimodoton Aksion Esti

syllogos aimodoton Aksion Esti

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει για πρώτη φορά ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας «Άξιον εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις (καρκίνο), τη Δευτέρα 27 Απριλίου από 10 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα και την Τρίτη 28 Απριλίου από 9 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, από την κινητή μονάδα του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα ογκολογικά του τμήματα.

Η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών του σε αίμα, αφού δεν υπάρχει αυτάρκεια καθώς οι ανάγκες του καθημερινά ολοένα και αυξάνονται, τη στιγμή που σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παίδων» ετησίως τριακόσια παιδιά που χρειάζονται αίμα. Την προσπάθεια αυτή θα στηρίξει με την παρουσία της η προϊσταμένη της αιμοδοσίας του νοσοκομείου με ομάδα προσωπικού επτά ατόμων.

Κανένα παιδί και κανένας γονιός δεν πρέπει στις μέρες μας να νιώθει μόνος και αβοήθητος μπροστά στην αρρώστια του καρκίνου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6982541468, 6972237943.