Αιμοδοσία στη Σκάλα: Πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου

Ο δήμος Ευρώτα πρόκειται να πραγματοποιήσει την 48η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στο πνευματικό κέντρο Σκάλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του εθελοντισμού. “Οι αιμοδότες μας”, σημειώνει ο δήμος, “έχουν προσφέρει, μέχρι τώρα, πλέον των 4.000 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις. Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών «Γιώργος Κρεμμύδας»”.

Η αιμοληψία θα διενεργείται από τις 5.00′ έως τις 7.00′ μμ, ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του νοσοκομείου Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.

Το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος – υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι…