Ακέφαλο παραμένει το νοσοκομείο Λακωνίας: Κανένα νέο από τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης παρέπεμψε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση του διοικητή και του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Λακωνίας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης στις 17 Μαρτίου και συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

“Τη «μπάλα στην εξέδρα» πέταξε ο υφυπουργός Υγείας χωρίς καν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση νέου διοικητή και μελών του ΔΣ” δήλωσε μετά τη συζήτηση ο κ. Αραχωβίτης. Είπε ακόμα πως “ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Νίκος Καλογεράκος, ο οποίος ανέλαβε χρέη προσωρινού διοικητή από τις 2 Ιανουαρίου 2020, μετά την παραίτηση του προηγούμενου διοικητή, μέχρι και την παραίτησή του στις 16 Ιουνίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αξίζουν συγχαρητηρίων για την «πλάτη» που έβαλαν μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, γεγονός που επισήμανα και ενώπιον του υφυπουργού.

Υπάρχει βέβαια και ακόμη κάτι αξιοσημείωτο από τη συζήτηση. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν είχε τίποτα να πει, ούτε για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του επιμελητή ακτινολογίας από το νοσοκομείο Λακωνίας στο νοσοκομείο Αιγίου, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Μια μετακίνηση που θα οδηγήσει σε κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του ακτινολογικού, πράγμα που καθιστά άκρως επισφαλείς τις εφημερίες του νοσοκομείου ενόψει καλοκαιρινής περιόδου”.

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση της ερώτησης: