Ακέφαλο το νοσοκομείο Λακωνίας: “Ανικανότητα, αδιαφορία ή σκοπιμότητα;”

Σε δήλωση σχετικά με την έλλειψη διοικητή στο νοσοκομείο Λακωνίας, μετά την παραίτηση του προηγούμενου διοικητή τον Δεκέμβριο του 2019, προχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης. Όπως αναφέρει:

“Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν και στη Λακωνία, όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάποια στιγμή. Παρά το γεγονός ότι με επανειλημμένες ερωτήσεις έχουμε θέσει στον υπουργό Υγείας το ζήτημα της τοποθέτησης διοικητή και διοικητικού συμβουλίου στο νοσοκομείο Λακωνίας, αυτό εξακολουθεί να παραμένει ακέφαλο.

Μετά την παραίτηση του διοικητή τον Δεκέμβρη του 2019, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων να καλύψουν τα κενά στη λειτουργία του νοσοκομείου, το γεγονός ότι εννέα μήνες αργότερα δεν έχει οριστεί διοίκηση, διοικητής και διοικητικό συμβούλιο, είναι δείγμα είτε αδιαφορίας, είτε ανικανότητας, είτε σκοπιμότητας.

Ζούμε την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τόσο των πολιτών, όσο και των εργαζομένων στην Υγεία. Στους νοσούντες ειδικά, ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση και με την σύνεση όλων μας να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.

Καλούμε άμεσα τους έχοντες την ευθύνη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να την αναλάβουν, πριν είναι πολύ αργά. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να απολογηθούν στο λαό της Λακωνίας”.