Ακρόαση για την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

mousiki

mousiki

Στοχεύοντας στην ανασύσταση της παιδικής του χορωδίας και τη συμμετοχή σε φεστιβάλ, συναυλίες, συνεργασίες και σε νέα παιδικά μιούζικαλ, το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης προσκαλεί παιδιά ως νέα μέλη. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ χορωδιών και έχει παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία παιδικά μιούζικαλ, όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας», «Η Μπαλάντα των Αισθήσεων», «Ο Χριστός στο Κάστρο», «Θαλασσογραφίες».

Τα παιδιά μέσα στη χορωδιακή ομάδα αποκτούν έλεγχο, πειθαρχία, ευαισθησία, έκφραση, μελετούν ρεπερτόριο, και όλα αυτά συνδράμουν μέσω της μουσικής στην πνευματική τους εξέλιξη.

Υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο π. Νικόλαος Τσάκος, καθηγητής μονωδίας, βυζαντινής εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, και η Μαρία Βελμάχου, πιανίστα και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης.

Η ακρόαση γνωριμίας των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν θα γίνει στο ωδείο (αίθουσα συναυλιών «Γεώργιος Φελούρης») το Σάββατο 21 και 28 Νοεμβρίου στις 12.00΄. Στην παιδική χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ 2001 και 2008 και έχουν διάθεση για συνεργασία, αγάπη για τη μουσική, καθώς και προαιρετικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής.