Αλεξάκος για β΄ γύρο: “Θα στηρίξουμε όποιον…”

Alexakos Xristos

Alexakos Xristos

Το Κίνημα Πολιτών “Ελπίδα” απέσπασε στις εκλογές της 18ης Μαΐου το 5,34% των ψήφων στο δήμο Σπάρτης. Ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Αλεξάκος, γνωστοποίησε την πρόθεση των μελών του Κινήματος να στηρίξουν εκείνον τον συνδυασμό που θα δεσμευτεί άμεσα και δημόσια, σε χρόνο προεκλογικό και ψύχραιμο, ότι θα υλοποιήσει ως δημοτική αρχή ορισμένες από τις βασικές θέσεις της “Ελπίδας”.

Οι προϋποθέσεις στήριξης που τέθηκαν αφορούν συγκεκριμένα:

– Ως προς την τουριστική ανάπτυξη, αναβάθμιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου και επέκταση αρμοδιοτήτων του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και σε Τουρισμού, προκειμένου να υλοποιηθούν και χαραχθούν προγράμματα και πολιτικές για την άμεση τουριστική ανάκαμψη και ανάπτυξη της πόλης και των χωριών στη βάση του συνόλου, τουλάχιστον, των σχετικών προγραμματικών θέσεων της “Ελπίδας”. Εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε κάθε πρόσωπο και φορέα του δήμου για τον πολιτισμό – τουρισμό, όχι αναλογικά με τη δύναμη εκλογής, αλλά ισότιμα με τη δημοτική πλειοψηφία.

– Ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο όλων των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης αλλά και κρίσιμων συνεδριάσεων των Νομικών Προσώπων, των επιτροπών του δήμου και της ΔΕΥΑΣ, μέσω των τοπικών ΜΜΕ (τηλεόραση, sites, ραδιόφωνο) και από το site του δήμου, με υποχρέωση του δήμου να παρέχει σε όλα τα ΜΜΕ κεντρικές τεχνικές διευκολύνεις προς τούτο. Ανεύρεση νέου χώρου συνεδριάσεων του ΔΣ Σπάρτης προκειμένου να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η προσέγγιση μεγάλου αριθμού θεατών – δημοτών, η άνετη παραμονή τους, αλλά και η προσέγγιση του χώρου από συμπολίτες με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

– Προώθηση και εκτέλεση ηλεκτρονικής δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων, των παραγωγών και κτηνοτρόφων του δήμου Σπάρτης. Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της προβολής – προώθησης στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα θέτει σαφείς προϋποθέσεις και άμεσες πρωτοβουλίες και προοπτικές.

– Αξιολόγηση των υπηρεσιών του δήμου και αναδρομικός διαχειριστικός έλεγχος στην ταμειακή υπηρεσία, αποθήκες, ΔΕΥΑΣ και τα νομικά πρόσωπα από ορκωτούς λογιστές που θα προκύψουν από διεθνή διαγωνισμό. Φρένο στη συχνότατη επιστροφή χρηματικών ενταλμάτων από τις υπηρεσίες ελέγχου επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας του δήμου Σπάρτης. Πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαγωνισμών προμηθειών κλπ.

Ο επικεφαλής της “Ελπίδας” κλείνει την πρόσκληση προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους λέγοντας ότι αναμένει την ανταπόκρισή τους και τονίζοντας ότι με συνεργασία και συνεννόηση μπορεί να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και να τεθούν αναπτυξιακές βάσεις για το δήμο.