Αλλάζει ριζικά η Σπάρτη: Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η δημιουργία του Open Mall

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, η από κοινού πρότασή του με τον δήμο Σπάρτης για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) εγκρίθηκε ως η έβδομη καλύτερη στη χώρα (σε σύνολο 59 προτάσεων στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”).

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.814.991,50 ευρώ, ορίζοντα υλοποίησης 30 μηνών και αναμένεται να αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα της Σπάρτης, αφού πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο που χρηματοδοτεί δράσεις αστικής ανάπλασης με στόχο τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στην περιοχή παρέμβασης και στην ανάδειξη της δυναμικής της περιοχής σε πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους. Αναμένεται δε να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.


Δείτε σχετικά: Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου που θα μεταμορφώσει τη Σπάρτη οραματίζονται Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος