Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης στην τελευταία συνεδρίασή του στις 30 Μαρτίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του δήμου Πατρέων, ο οποίος διοργανώνει πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια.

Η πορεία αγώνα με κύριο σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα» ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απριλίου από την Πάτρα και θα ολοκλdimos Patrewn - poreia anergias (1)ηρωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην Αθήνα. Στη διάρκειά της έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά απ΄ όπου θα διέλθει. Οι πατρινοί διεκδικούν μ’ αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, αλλά κάλυψη του συνόλου των αναγκών των δήμων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών).

Το ψήφισμα του Δήμου Σπάρτης

Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.
Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στο λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι Ναι στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας.