Αμάρανθος: Βιολογικοί σπόροι (χωρίς γλουτένη) για βέλτιστη απόδοση και ευεξία!

Αυτό που κάνει τον αμάρανθο μοναδικό είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα περιεκτικότητάς του σε λυσίνη. Αυτό καθιστά την πρωτεΐνη του εξαιρετικά πολύτιμη, αφού όπως έχει βρεθεί όχι μόνο ωφελεί το μεταβολισμό, αλλά επίσης συνδέεται με την επιβράδυνση του γήρατος.

Eιδικά οι αθλητές γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της λυσίνης, αμινοξέος που είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση της καρνιτίνης. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να ωφελήσει στην ισορροπία της ενέργειας και της αντοχής. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι αθλητές που ωφελούνται από αυτούς τους θαυματουργούς σπόρους. Ακόμη και οι αστροναύτες τούς παίρνουν μαζί τους στο διάστημα!

Οι σπόροι του αμάρανθου περιέχουν άφθονη πρωτεΐνη, που περιλαμβάνει σεβαστές ποσότητες από λυσίνη και μεθιονίνη, δυο βασικά αμινοξέα τα οποία σπάνια συναντώνται σε φυτικές τροφές.
Έχει τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες και πέντε φορές περισσότερο σίδηρο από το σιτάρι, δυο φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, κι ακόμα φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A και C.
Περιέχει επίσης τοκοτριενόλες (μια μορφή της βιταμίνης Ε) και έλαιο πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ.

Επιπλέον ο αμάρανθος δεν περιέχει τα δύο είδη γλουτένης ή φυτικά είδη γλουτένης: γλοιαδίνη και γλουταμίνη. Εάν μαγειρευτεί στην αγνή του κατάσταση χωρίς να προστεθούν άλλα δημητριακά, τότε σίγουρα είναι κατάλληλος για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Οι σπόροι μαγειρεύονται σε νερό (αναλογία 1:2,5 μέρη νερό), σκέτο ή αναμεμιγμένο με ζωμό ή χυμό μήλου, ώσπου να μαλακώσουν. Μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ, αρωματικά βότανα ή να το αναμίξετε με όσπρια.

Τους βιολογικούς σπόρους αμάρανθου θα βρείτε στο κατάστημα “Greek Goods – Ελληνικά Αγαθά” (Αγησιλάου 65) και στο ηλεκτρονικό του κατάστημα.