ΑμεΑ: Άδοξα τελείωσε το… σίριαλ “κοινωφελής εργασία”

logo Somateiou AMEA

logo Somateiou AMEA

Πως δεν ελήφθη καμία πρόνοια για μοριοδότηση αναπήρων ανέργων στη β΄ φάση του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλει το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από την κ. Καραμεσίνη, διοικήτρια του ΟΑΕΔ, στην “Πρωινή ενημέρωση” του Alpha της 26ης Απρίλη.

Το Σωματείο είχε από τότε επισημάνει το πρόβλημα, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του, διότι γνώριζε πως και η β΄ φάση θα ακολουθούσε τους όρους που καθόρισαν την α΄, δηλαδή μη μοριοδότησης λόγω αναπηρίας των αναπήρων ανέργων.

Αν στη β΄ φάση μοριοδοτούνταν λόγω αναπηρίας οι ανάπηροι άνεργοι, τότε θα κατέρρεε και ο αποκλεισμός τους από την α΄ φάση.

Επίσης το λακωνικό σωματείο είχε διατυπώσει την ανησυχία του ως προς την ωφέλεια της β΄ φάσης των 20.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, η οποία προσφέρει σαφώς λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης λόγω της μείωσης των ωφελουμένων, ενώ οι θέσεις εργασίας που προβλέπει δεν παρουσιάζουν τη διασπορά της α΄ φάσης (που περιελάμβανε όλους τους δήμους της χώρας), καθώς είναι εντοπισμένες σε πρωτεύουσες περιφερειών και νομών.