Δεν γίνεται τελικά η καταβολή προνοιακών επιδομάτων μέσα στο Δεκέμβρη

AmeA

AmeA

Πάγια τακτική έως και το 2013 ήταν να καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα του τελευταίου διμήνου κάθε έτους εντός του Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, το προνοιακό επίδομα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου καταβαλλόταν πριν τα Χριστούγεννα. Ο προφανής λόγος ήταν η ενίσχυση των ανθρώπων με αναπηρία, σε μια περίοδο που χρειάζονταν τα χρήματα για να κάνουν γιορτές. Φυσικά, η πάγια αυτή τακτική εξυπηρετούσε και τη λογιστική ολοκλήρωση του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, φέτος η καταβολή αποκλείεται να γίνει νωρίτερα από τα μέσα Ιανουαρίου. Σημειώνεται δε ότι όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία αναμένουν αυτά τα χρήματα, τα οποία και δικαιούνται, ενώ για τους περισσότερους αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων τους, την επιβίωσή τους.

Το λακωνικό σωματείο ΑμεΑ είχε ενημερώσει πάντως άμεσα όλους όσους μπορούσαν να παρέμβουν, μήπως και την τελευταία ακόμη στιγμή κινείτο η διαδικασία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων, κάτι που πλέον είναι και πρακτικά αδύνατο.