“Ανάσα” για τη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων

pyroplikta daneia

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης των προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών (Λακωνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ευβοίας) με θεσμικούς παράγοντες, για να συζητήσουν το θέμα των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις. Από πλευράς του λακωνικού Επιμελητηρίου μετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Παναρίτης και ο α’ αντιπρόεδρος Ηλίας Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν τη δυνατότητα ρύθμισης των παραπάνω δανείων πλέον καταργούνται. Συνεπώς οι δανειολήπτες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης του χρέους τους με τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, χωρίς να υφίστανται πλέον ουσιαστικά εμπόδια. Τη νέα δανειακή σύμβαση θα εγγυάται, καθ’ όλη τη διάρκειά της, το ελληνικό δημόσιο κατά το μέρος που του αναλογεί.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ανακοίνωσε πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων τραπεζών – δανειοληπτών κι εφόσον τα μέλη καταθέσουν εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα ενημερώνει την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με σκοπό την άρση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών.