“Ανήκομεν εις την Δύσιν” υποστηρίζει η ΟΝΝΕΔ Σπάρτης

onned

onned

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Σπάρτης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Υπογράφει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παναγιώτης Κανάκης:

Αξίζει άραγε η χώρα να παραμείνει στην Ευρώπη και αν ναι σε ποια Ευρώπη; Αξίζουν άραγε όλοι αυτοί οι κόποι και θυσίες του ελληνικού λαού; Αξίζει άραγε όλα αυτά τα δεινά ένας λαός; Αξίζει άραγε να υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο και να οδηγείται η χώρα σε τέτοια φτωχοποίηση; Άξιζε άραγε η αλλαγή κυβέρνησης της ελπίδας;

Πολλά ερωτήματα απασχολούν κάθε πολίτη τα τελευταία χρόνια, καθώς βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και δημοσιονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας τάσσεται υπέρ της ρήξης με την Ευρώπη, που κατά τη προσωπική μου άποψη αδυνατεί να αντιληφθεί πλήρως τις συνέπειες αυτής της επιλογής. Τις συνέπειες αυτές θα τις αντιμετωπίσει όλη η κοινωνία και όχι μόνο αυτοί που εμπιστεύθηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Οι απόψεις στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη κατεύθυνση της ρήξης, ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εφησυχάσει την κοινή γνώμη. Σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η υπάρχουσα κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε πέντε μήνες να βάλει απέναντί της το σύνολο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Όλα αυτά με οδηγούν σε σκέψεις πως το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης από την ώρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου ήταν η ευρωπαϊκή ρήξη.

Τη Δευτέρα στις 22 του Ιούνη πολύ πιθανό να αποτελέσει μια από τις κρισιμότερες μέρες της σύγχρονης ιστορίας, καθώς δεν πρόκειται να πάρει άλλη αναβολή ή παράταση το θέμα. Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνος που θα σηκώσει την ευθύνη είτε υπάρξει συμφωνία και αν υπάρξει, με ποιους όρους θα υπάρξει, είτε που θα πάρει την ευθύνη για την ευρωπαϊκή ρήξη. Η σκληρή αλλά αληθινή σβηστή οθόνη των ΑΤΜ, ο πληθωρισμός, τα άδεια ράφια, ο θρυμματισμός κάθε συναλλαγής, δελτία στη διανομή τροφίμων ή καυσίμων, οι υποτιμήσεις και τόσα άλλα δεινά που θα έρθουν στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας δεν έχουν γίνει αντιληπτά από συμπολίτες μας που εκφράζουν ή υποστηρίζουν τη ρήξη.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή αλλιώς Εθνάρχης, ο οποίος σε ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 12/6/1976 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάς πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά ανήκει στη δύση. Διαπραγματεύεται την ένταξή της στην Ευρώπη, γιατί κατοχυρώνει τη δημοκρατία της, ενισχύει την ασφάλεια, επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη»”.