Αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λακωνία βλέπει ο Σταύρος Αραχωβίτης

Με θετικό μάτι αντιμετωπίζει τις αλλαγές στα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. “Παρά τις μηδενιστικές φωνές που μιλούσαν ως συνήθως εξυπηρετώντας μικροσυμφέροντα, οι σχολές της Σπάρτης όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά αναβαθμίζονται και αποκτούν πανεπιστημιακού επιπέδου προγράμματα σπουδών. Οι δε απόφοιτοι των τμημάτων θα εφοδιάζονται με πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, πράγμα που αποτελεί ισχυρό εφόδιο για την αγορά εργασίας” σημειώνει σε δημόσια τοποθέτησή του.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που αναπροσαρμόζουν τον πανεπιστημιακό χάρτη, ο λάκωνας υπουργός εξηγεί πως το τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας και έχει έδρα την Τρίπολη. Οι νεοεισαγόμενοι πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα φοιτήσουν λοιπόν εκεί. Οι φοιτητές υπολοίπων ετών συνεχίζουν να φοιτούν στη Σπάρτη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σε ό,τι αφορά τη Σπάρτη, η ακαδημαϊκή λειτουργία των τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, που θα αρχίσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Επιπλέον, ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει πως δρομολογούνται:

α) Αναβάθμιση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά και

β) Προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών για αποφοίτους Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενταγμένα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στα πρότυπα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.