Αναβαθμισμένο το 53ο Καρναβάλι Κροκεών

karnavali krokeon 2014

karnavali krokeon 2014

Οι εργασίες για το 53ο Καρναβάλι Κροκεών έχουν ξεκινήσει, με πρωτεργάτες όπως πάντα τους εθελοντές κατασκευαστές, που φέτος εγγυώνται έναν ποιοτικά αναβαθμισμένο θεσμό. Το καρναβάλι Κροκεών είναι το ιστορικότερο της Λακωνίας και, μαζί με εκείνο της Πάτρας, το παλαιότερο στην Πελοπόννησο.

Οι κροκεάτες έχουν το δικό τους τρόπο να διασκεδάζουν τους επισκέπτες τους, στο φιλόξενο χωριό του αείμνηστου ακαδημαϊκού και ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο δήμος Ευρώτα, το τοπικό συμβούλιο και οι σύλλογοι των Κροκεών, σε μια άψογη συνεργασία, θα προσπαθήσουν και φέτος να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσο των λακώνων όσο και των τουριστών που θα επισκεφθούν την περιοχή το τριήμερο της αποκριάς.

Κατά βάση, το καρναβάλι Κροκεών στηρίζεται στον εθελοντισμό της νεολαίας, που προετοιμάζει τις κατασκευές των αρμάτων, οργανώνει τα γκρουπ που θα παρελάσουν και διαμορφώνει το στολισμό του χωριού.

Από την Τσικνοπέμπτη μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς το επίκεντρο της Λακωνίας είναι οι Κροκεές. Από τη φετινή μάλιστα περίοδο, το καρναβάλι μπαίνει σε νέες βάσεις με την επαναλειτουργία και δραστηριοποίηση του Συλλόγου Φίλων Καρναβάλου Κροκεών και τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Τέλος, σημαντική βαρύτητα δίνεται στο λαχείο του Καρναβάλου 2014, που έχει εκδοθεί υπό την αιγίδα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κροκεών. Πρωτοτυπία είναι η ηλεκτρονική πώληση του λαχείου. Το δώρο είναι ένα αυτοκίνητο VW UP και ο λαχνός κοστίζει ένα ευρώ.

Το καρναβάλι των Κροκεών προσκαλεί λοιπόν όλους να συμμετάσχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις 2014, για την καλύτερη οργάνωση των οποίων υπάρχει σχετική ομάδα στο facebook, αλλά και e-mail: karnavalikrokeon@gmail.com. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στις 2 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 16.00′.