Διχάζει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σπάρτης

dimotiko symvoulio Spartis

dimotiko symvoulio Spartis

Για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Σπάρτης συζήτησε χθες (25/5) το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο ουσιαστικά διοικείται ο δήμος, για την αναδιοργάνωση δηλαδή των διευθύνσεων και τμημάτων του.

Στις προτεινόμενες αλλαγές υπήρξαν σαφείς ενστάσεις από την πλευράdimotiko symvoulio 20-10-14 (3) της μείζονος μειοψηφίας (ενδεικτικό είναι ότι η παράταξη Αργειτάκου αποχώρησε κατά τη συζήτηση του θέματος, καταγγέλλοντας προχειρότητα στην όλη διαδικασία τροποποίησης), ενώ γενικότερα η αντιπολίτευση εμφανίστηκε επιφυλακτική κατά πόσο το νέο διοικητικό σχήμα θα είναι αποτελεσματικό. Το λόγο έλαβαν επίσης δημοτικοί υπάλληλοι για να εκφράσουν τις δικές τους παρατηρήσεις και διαφωνίες, επικαλούμενοι σε κάποιες περιπτώσεις και τη σχετική νομοθεσία.

Τελικά αποφασίστηκε το θέμα να αναβληθεί και εντός δύο εβδομάδων να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με τη συμμετοχή της αρμόδιας εκτελεστικής επιτροπής, των δημοτικών παρατάξεων και υπαλλήλων, ώστε στο μεταξύ να γίνει και νομικός έλεγχος όσων θα προβλέπονται στο νέο ΟΕΥ, και ενδεχομένως, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, η τροποποίηση να ενσωματώσει τις όποιες παρατηρήσεις διατυπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.