Αναβλήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του νομού με τον υπουργό Παιδείας

Με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης στον υπουργό Παιδείας (ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 9/1) και την επιστολή που ο τελευταίος απηύθυνε χθες στον δήμαρχο Σπάρτης με κοινοποίηση και στους άλλους φορείς του νομού, ο κ. Βαλιώτης προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Valiotis“Η ομόφωνη θέληση των φορέων και πολιτών για την παραμονή των σχολών στην πόλη μας και η διεκδίκηση και νέων τμημάτων που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απέδωσαν… Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου συνάντηση των θεσμικών φορέων της Σπάρτης με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου που αφορά στον επανασχεδιασμό του πανεπιστημίου δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους του γραφείου του κ. υπουργού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, στη βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Θα επιδιώξουμε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου:

– Να εκφράσουμε εκ του σύνεγγυς τις απόψεις μας για τη διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που λειτουργούν στη Σπάρτη. Απόψεις που εκφράζουν και τη θέληση των πολιτών της Σπάρτης και διατυπώνονται από τις 7.000 και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα πέντε ημερών.

– Να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο δήμος και οι φορείς της Λακωνίας θα συμμετέχουν στο διάλογο και με συγκεκριμένες προτάσεις θα συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο και τη Σπάρτη”.