Αναβρασμός και εκατέρωθεν ανακοινώσεις στον Δήμο Σπάρτης

Dimarxeio Spartis

Αλληλουχία εκατέρωθεν ανακοινώσεων ανάμεσα στη δημοτική παράταξη “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης” και τη δημοτική αρχή παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες η κοινή γνώμη.

Μετά την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης” ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης, η δημοτική αρχή απάντησε τα εξής:

“Αναφορικά με τις τελευταίες, ανούσιες και άστοχες καταγγελίες του κ. Αργειτάκου περί αποχής της παράταξής του και των άλλων παρατάξεων από τη σημερινή αλλά και τις επερχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνουμε τους συμπολίτες και συνδημότες μας τα εξής:

1. Δεν μας έγινε γνωστό από πότε ο κ. Αργειτάκος εκπροσωπεί και τις δύο άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μιλάει εξ’ ονόματός τους;

Πότε και πώς τον εξουσιοδότησαν να τους εκπροσωπεί;!

2 Η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά θα προτιμούσαν οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι δια ζώσης!

3. Την ίδια ώρα και περίοδο που ο κορωνοϊός και η πανδημία βρίσκονται σε έξαρση και η Κυβέρνηση και όλες οι δημόσιες Αρχές συνιστούν επιτακτικά να αποφεύγονται, όσο είναι δυνατόν οι συναθροίσεις, η Αντιπολίτευση αποφάσισε ότι δεν θα προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αν αυτές δεν γίνονται ζωντανά σε κλειστή αίθουσα!

4. Και ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τη Δευτέρα 30/11/2021 και στους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το συμβούλιο της Τετάρτης 1/12/2021 θα είναι το τελευταίο που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, καθώς το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τις ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με την επιθυμία του Δημάρχου κ. Πέτρου Δούκα, ο κ. Αργειτάκος έσπευσε να εντυπωσιάσει με άλλη μια βαρύγδουπη δήλωση, απλά για να δείξει ότι κάνει αδιάκοπη αντιπολίτευση.

5. Εντωμεταξύ, η αντιπολίτευση ποτέ δεν κατάφερε να εξηγήσει τους λόγους της επιμονής της!

Δεν έχει βρει ούτε μια περίπτωση πάνω στην οποία να στηριχθεί και να ισχυρισθεί ότι δήθεν «αν η Συνεδρίαση ήταν δια ζώσης, το αποτέλεσμα των εργασιών και ψηφοφοριών θα ήταν διαφορετικό»!

Ούτε μία!

Στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!

Η Δημοτική μας Αρχή λειτούργησε και θα λειτουργεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και πάντα με σεβασμό στη συλλογική προσπάθεια- προσπάθεια στην οποία καλούμε, για άλλη μια φορά, τον κ. Αργειτάκο και την παράταξή του να συστρατευτούν”.

Ακολούθως, ο κ. Αργειτάκος, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, απάντησε ότι: “παρατηρήσαμε πως ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη δική μας απουσία, λες και οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν παρούσες σε αυτό και πραγματοποιήθηκε κανονική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Στη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν σύγχυση, ερώτησαν από πότε εκπροσωπούμε εμείς και τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεν εκπροσωπούμε καμία άλλη παράταξη, δεδομένου ότι οι θέσεις των 2 άλλων παρατάξεων ήταν γνώστες, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της 24ης Νοεμβρίου.

3. Η Δημοτική Αρχή, είναι τουλάχιστον οξύμωρο αλλά παράλληλα και προκλητικό να μιλά για υγειονομικά πρωτόκολλα Covid-19 και μέτρα προστασίας, όταν προ μηνών διοργάνωσε Κορωνοπάρτι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μετα μουσικών ακουσμάτων.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, πως έγινε και η αίτια να σταματήσει η διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας, λόγω των απαράδεκτων ενεργειών και της φιέστας που διοργάνωσε.

4. Λέξεις όπως σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, χάνουν κάθε εννοιολογική σημασία και αποκτούν αρνητικό πρόσημο, όταν η Δημοτική Αρχή τις αναφέρει ως χαρακτηριστικά της. Ουδεμία σχέση είχε και έχει με αυτές τις έννοιες και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι!

Υ.Γ. Κύριε Δούκα, μάθετε να σέβεστε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και μην εμφανίζεστε στις συνεδριάσεις σε ανάκλιντρο ως άλλος Ρωμαίος Αυτοκράτορας”.