Αναγκαία η άμεση στελέχωση του Κ.Υ. Βλαχιώτη

Gripiotis - Georgiadis

Gripiotis - Georgiadis

Ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρο το δήμο Ευρώτα, την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη, έχει ως αντικείμενο η επιστολή που απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα κέντρο υγείας σε μια κομβική γεωγραφικά περιοχή που εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, ο δήμαρχος ενημερώνει πως αυτό είναι σε μαρασμό και υποστελεχωμένο, δίχως να υπάρχει έως σήμερα ένα οργανόγραμμα ανασυγκρότησης. Όπως σημειώνει, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά περιστατικά, αφού δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί όπως παθολόγος, παιδίατρος και καρδιολόγος, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ζουν με την ανασφάλεια. Παράλληλα το Κ.Υ. χρήζει άμεσης ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζοντας πως ο δήμος Ευρώτα στο πρόσφατο παρελθόν ταλανίστηκε από το σοβαρότατο πρόβλημα της ελονοσίας, ο κ. Γρυπιώτης προειδοποιεί πως, αν δεν υπάρξει η πρέπουσα σοβαρότητα στο θέμα, θα σημειωθεί ακόμη μία έξαρση της νόσου.

Η επιστολή κλείνει με το αίτημα να ενημερωθεί ο δήμος για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά της Πολιτείας, από την οποία ζητείται να πράξει στο άμεσο μέλλον τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον διευθυντή Δ/σης Δημόσιας Υγιεινής, τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, την προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, την προϊσταμένη Δ/νσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας, όπως και στους τρεις βουλευτές του νομού.