Ανακοίνωση για τις ηλεκτροδοτούμενες υδροληψίες

geotrisi

geotrisi

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις επιστολές της ΔΕΗ προς τους κατόχους ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών (γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ) και την υποχρέωσή τους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο τηρούμενο από τη ΔΕΗ αρχείο δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου προσκομίζοντας νέο δελτίο Νο1, ο δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει για τα εξής:

Με επιστολή του δημάρχου κ. Τριχείλη, ο δήμος έχει ήδη διαμαρτυρηθεί προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη αλλά και προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για τη μεθόδευση αυτή, που ωθεί τον αγροτικό κόσμο σε νέα ταλαιπωρία και έξοδα, ενώ είναι γνωστό ότι για να συνταχθεί νέο δελτίο Νο1 απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης νερού, η οποία καθυστερεί, καθώς η νομοθεσία τροποποιείται συνεχώς, αλλά και λόγω του πολύ μεγάλου όγκου αιτήσεων που έχει συσσωρευτεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παραπάνω επιστολή του δημάρχου ζητείται από τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το ζήτημα και να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί και θιγεί οικονομικά για μια ακόμη φορά ο αγροτικός κόσμος.

Επειδή έχουν υποβληθεί επιστολές και αιτήματα και άλλων φορέων για το θέμα, οι πολίτες καλούνται να αναμείνουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να διευκρινιστεί η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου (στους χώρους ανακοινώσεων αλλά και στην ιστοσελίδα www.monemvasia.gov.gr), προκειμένου να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται σε όλους τους κατόχους υδροληψιών που δεν έχουν καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση των υδροληψιών τους (γεώτρηση, πηγάδι, πηγή κλπ) την υποχρέωση κατάθεσης:

α) αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) μέχρι τις 15 Μαΐου 2104,

β) αίτησης με πλήρη δικαιολογητικά για την αδειοδότηση των υφιστάμενων υδροληψιών, όταν τεθεί σε ισχύ η νέα ΚΥΑ με τις τροποποιήσεις και τις απλοποιήσεις της διαδικασίας, και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.