Ανακοίνωση Κρανιδιώτη για τη μη παράδοση Σαμαρά σε Τσίπρα

Kranidiotis Panagiotis

Kranidiotis Panagiotis

“Η στάση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει την κυβέρνηση στον νέο πρωθυπουργό δείχνει μια άνευ προηγουμένου απαξίωση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στους αρνητές της δημοκρατίας, στο επικίνδυνο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ας μην αναρωτιούνται οι υποστηρικτές του ιστορικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τα ποσοστά τόσο του κόμματός τους όσο και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία. Ο ίδιος ο αρχηγός της φέρει σοβαρή ευθύνη για αυτό.

Το 2012 είχα την τιμή να συμμετάσχω στην παραλαβή – παράδοση της κυβέρνησης Παπαδήμου-Σαμαρά για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μια διαδικασία που κράτησε για ένα μήνα και τα πρακτικά της βρίσκονται δημόσια στη διεύθυνση http://egovict.blogspot.gr/.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ με τους συνεργάτες του γραφείου πρωθυπουργού μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, μια εξαιρετική συνεργασία που τιμά τόσο εμένα όσο και τους ίδιους.

Η δημοκρατία έχει και πρέπει να έχει συνέχεια. Είναι τεράστια ευθύνη τόσο του επιστημονικού προσωπικού όσο κυρίως του πολιτικού για τη διασφάλισή της. Όπως έχω τονίσει προεκλογικά, βασικός μου στόχος είναι η επαναφορά της πίστης των πολιτών στο πολίτευμα, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η προσπάθεια σύνδεσης της επιλογής πολιτικής ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού με την άρνηση παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο προσβάλλει όχι μόνο τη δημοκρατία αλλά και το αγνό θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερους αντιπροσώπους. Ας προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα όλοι για αυτό”.

Παναγιώτης Κρανιδιώτης

υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με Το Ποτάμι