Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης για την εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που εμμένουν στο αίτημά τους περί απόσυρσης του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται αντιπροτείνοντας βελτιώσεις επί του παρόντος σχεδίου. Στην ίδια κατεύθυνση, οι δύο σύλλογοι που εισέβαλαν νωρίτερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη διαμηνύουν πως η ευθύνη για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων -ήδη από αύριο, αν δεν υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στάσης- θα βαραίνει αποκλειστικά τους κυβερνώντες. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης των αγροτών:

Agrotikos Syllogos Eyrota«Σήμερα 6 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των συλλόγων Αν. Μάνης και Ευρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη. Η επίσκεψή μας ήταν “απρόσκλητη” αλλά και “απρόσμενη”. Ο λόγος ήταν απλός. Μάθαμε ότι ο κ. Αραχωβίτης θα είχε συνάντηση με ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπροσώπους (Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο). Η συνάντηση δεν ήταν ανοικτή και δεν ήταν δημοσιοποιημένη. Βλέποντας δε τους ανθρώπους που πρόσφατα μόλις χθες ήταν μαζί μας στην απεργιακή κινητοποίηση της Σπάρτης να συσκέπτονται εν κρυπτώ έχοντας αποκλείσει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και άλλους κλάδους, αναρωτηθήκαμε ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ; πλέον ΕΠΙ ΤΑΣ.

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση γιατί η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη, αφού βλέπουμε ότι δεν εννοούν να καταλάβουν. Να καταλάβουν οτι ο ΟΓΑ πρέπει να μείνει αυτόνομος και δεν αντέχουμε άλλους φόρους, όπως και να ονομάζονται. Εξηγήσαμε στον κ. Αραχωβίτη ότι πρέπει να αποσύρει η κυβέρνηση όλες τις προτάσεις της και τον ενημερώσαμε ότι αν συνεχίσουν να κρατάνε αυτή τη στάση οι κινητοποιήσεις μας από Δευτέρα θα κλιμακωθούν και πλέον η ευθύνη είναι όλη δικιά τους. Μας απαντήθηκε ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδοχές. Η υπομονή μας τέλειωσε και δεν δεχόμαστε παζάρια. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ! ΑΚΟΥΤΕΕΕ;

Παράλληλα στις 12.00΄ έγινε πανελλαδική συνάντηση στη Βέροια με πλήθος αντιπροσωπειών αγροτικών συλλόγων και μπλόκων. Εμείς συμμετείχαμε με ηλεκτρονικά μέσα (Skype). Η απόφαση ήταν ενωτική και τα αιτήματα πλέον όλων των αγροτών συγκλίνουν. Αύριο όλοι θα παρευρίσκονται στη Νίκαια [Λάρισας], όπου και θα ολοκληρωθούν οι τελικές θέσεις, οι οποίες θα παραδοθούν στην κυβέρνηση. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ!».