Ανακύκλωση τύποις χωρίς ανακύκλωση;

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η δημοτική παράταξη Ευρώτα “Νέο Ξεκίνημα Δήμου Ευρώτα” μετά τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, σχετικά με τις δαπάνες συλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών σε δημοτικές ενότητες του δήμου.

Όπως αναφέρουν: “Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου η διενέργεια τεσσάρων συνοπτικών διαγωνισμών προϋπολογισμού 20.000 ευρώ έκαστου, για την συλλογή και μεταφορά των μη επικίνδυνων αστικών αποβλήτων των πρώην δήμων Σκάλας, Έλους, Κροκεών και Νιάτων. Το προβληματικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο μειοδότης που θα προκύψει στις 20/2, αφενός θα συλλέγει υλικά ανακύκλωσης από άγνωστο αριθμό επιχειρήσεων και άγνωστο αριθμό μπλε κάδων και θα αμείβεται κατ’ αποκοπήν 1.344 ευρώ (συν ΦΠΑ) ανά μήνα για κάθε πρώην δημοτική ενότητα, και αφετέρου δεν υπάρχει σχετικό άρθρο της μελέτης να δεσμεύει τον ανάδοχο -βάσει ζυγολογίων- την αξία των ανακυκλώσιμων να την εισπράττει ο δήμος Ευρώτα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την απόφαση αυτή δεν διασφαλίζεται το δημοτικό συμφέρον και δημιουργεί ερωτηματικά προς διερεύνηση.

Εμείς ως δημοτική παράταξη έχουμε υποχρέωση απέναντι στους δημότες να στηρίζουμε κάθε θετικό, αλλά και να καταγγέλλουμε κάθε αρνητικό, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των δημοτών. Σε αυτό μας οδηγεί η άρνηση της πλειοψηφίας παρά την γνωστοποίηση των ανωτέρω. Έπεται συνέχεια… επί του θέματος καθότι συνδέεται με τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής με την εγκατάσταση της ΤΕΡΝΑ”.