Ανανέωση της εμπιστοσύνης ζήτησε ο Σταύρος Αργειτάκος

Στους πολίτες του δήμου Σπάρτης μίλησε χθες από την κεντρική πλατεία της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος με τους “Ενωμένους Πολίτες” κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος επιδιώκει να παραμείνει στο δημαρχιακό θώκο τη νέα πενταετία.

Ο ομιλητής επικαλέστηκε ως πλεονέκτημα το έργο που υλοποιήθηκε από την παράταξή του στην παρούσα θητεία, μην παραλείποντας να υπογραμμίσει τις αντιξοότητες που συνάντησαν, όπως τις μειώσεις των δημοτικών πόρων σε ποσοστό 58%, την καθυστέρηση υλοποίησης μεγάλων προγραμμάτων, τη μείωση προσωπικού, την κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών και τη ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών. Στη συνέχεια ο κ. Αργειτάκος αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που πραγματοποιήθηκαν, δηλώνοντας υπερήφανος για την επέκταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, τα έργα αποκατάστασης δημοτικών οδών όλων των ενοτήτων και την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων των πολιτών που εκκρεμούσαν για χρόνια. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και στη δημιουργία του πάρκου Γουδέ, όπως και στις αναπλάσεις του Κολυμβητηρίου Σπάρτης, της παιδικής χαράς Ευαγγελίστριας και της οδού Λεωνίδου. Επιπλέον μεταξύ άλλων υπενθύμισε τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Σπάρτης και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρούνται αυτή τη χρονική περίοδο από τις εκτελούμενες παρεμβάσεις. Ο επικεφαλής των “Ενωμένων Πολιτών” απαρίθμησε ακόμη τις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των κοινωνικών δομών.

Ως όραμα του συνδυασμού του ο κ. Αργειτάκος προσδιόρισε την ανάδειξη του δήμου Σπάρτης ως παγκόσμιου τουριστικού και πολιτιστικού προορισμού. Ένα σχέδιο που, όπως είπε, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται πράξη. Δεσμεύτηκε, τέλος, πως η οικονομική ανάπτυξη του δήμου θα συνεχιστεί με την αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών προγραμμάτων, πως θα ενταθεί η αξιοποίηση των παραγωγικών πηγών, θα υποστηριχθούν με κάθε τρόπο οι νέοι, και ακόμη πως θα ενισχυθεί περαιτέρω η κοινωνική πολιτική.