Αναστέλλεται η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στις πλημμυροπαθείς περιοχές

Η σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε το νομό Λακωνίας, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, επέφερε μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές του. Από τις πρώτες κιόλας ώρες ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στην κατεύθυνση να μετριαστούν οι επιπτώσεις του φαινομένου και να βρεθούν λύσεις προς ανακούφιση των κατοίκων.

Την επόμενη μέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης προώθησε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν. Παράλληλα εστάλη υπόμνημα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ώστε να συνδράμουν οι κατασκευαστικές μονάδες του ελληνικού στρατού (ΜΟΜΑ) στην αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου.

“Η ανταπόκριση των υπουργείων υπήρξε άμεση” εκτιμά ο βουλευτής και υπενθυμίζει πως στις 14 Σεπτεμβρίου υπεγράφη από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων. Επιπλέον, προχθές, εστάλη εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ώστε να ανασταλούν οι πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών στις πλημμυροπαθείς περιοχές. Τέλος, όσον αφορά στη συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη τα πρώτα μηχανήματα έχουν φτάσει στην περιοχή του Ευρώτα ενισχύοντας την προσπάθεια των τοπικών αρχών να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τις ζημιές της αγροτικής οδοποιίας.