Αναστέλλονται 2.734 συντάξεις με εσφαλμένο ΑΦΜ

eforia

eforia

Στην προσωρινή αναστολή καταβολής 2.734 συντάξεων όλων των ασφαλιστικών φορέων προχωρούν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το μέτρο αποφασίστηκε γιατί ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων περίπου 4,5 εκατ. συντάξεων με τη Γενική Γραμματεία Δημoσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι στις συγκεκριμένες συντάξεις οι αναγραφόμενοι αριθμοί φορολογικού μητρώου ήταν λάθος. Με εντολή του υπουργού Εργασίας θα ακολουθήσει έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής.

Οι συντάξεις αυτές αντιστοιχούν στο 0,06% του συνόλου των συντάξεων, ενώ το ποσό που καταβάλλεται για την πληρωμή τους είναι συνολικού ετήσιου ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των συντάξεων με εσφαλμένο ΑΦΜ που εντοπίσθηκαν από τις διασταυρώσεις, οι 750 καταβάλλονται από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, 588 από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, 209 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και οι υπόλοιπες από διάφορους ασφαλιστικούς φορείς.

πηγή: amna.gr