Αναστολή δόσεων για τα πυρόπληκτα δάνεια

pyroplikta daneia

pyroplikta daneia

Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου στη βουλή πέρασε άρθρο με το οποίο παρακάμπτεται το Συμβούλιο Εγγυοδοσίας του υπουργείου Οικονομικών για τη διευθέτηση των εγγυημένων δανείων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η ρύθμιση των εγγυημένων δανείων εξαρτάται πλέον από τον υφυπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μπορεί πλέον να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο για την αναστολή δόσεων για τα εγγυημένα πυρόπληκτα δάνεια.

Όπως αναφέρρουν σε σχετική ανακοίνωση τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Λακωνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Ηλείας, “ο κ. Σταϊκούρας είχε πρόσφατα δεσμευθεί δημόσια για την εξέλιξη αυτή, επομένως θεωρούμε ότι εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα εκδοθεί και η σχετική εγκύκλιος, η οποία δεν αποτελεί φυσικά οριστική λύση του προβλήματος, είναι όμως μία «ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η εγκύκλιος θα προβλέπει τη ρύθμιση όλων των δόσεων δανείων του 2013 και 2014, των εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο, με προϋπόθεση την καταβολή μόνο των τόκων. Η πρόταση, φυσικά, των Επιμελητηρίων παραμένει η μακροπρόθεσμη ρύθμιση όλων των δανείων, εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο και μη, ενήμερων και καταγγελθέντων, στόχος για τον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα”.