Ανασχηματισμός: Δείτε το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tsipras

Tsipras

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε χθες το απόγευμα (17/7) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός κυβέρνησης οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος, που καταψήφισαν τη συμφωνία με τους εταίρους. Ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στη νέα σύνθεση, ο μέχρι χθες υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως χθες αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του Γ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως χθες γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Στη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη τοποθετείται ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.

Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, παίρνει ο Δημήτρης Βίτσας.

Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.