“Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία” εναντίον ΚΚΕ – ΠΑΜΕ

Syntagma sygkentrosi

Syntagma sygkentrosi

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την πρόταση του ΠΑΜΕ για συλλαλητήριο κόντρα στη συμφωνία με τους δανειστές εξηγεί στην παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία”:

Το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα σαν το φούρνο του Χότζα, να το περιστρέφει ανάλογα τις επιδιώξεις του.

Αποφάσισε λοιπόν το ΠΑΜΕ 11 Ιούνιου ότι «ο λαός και οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο», «Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!», να κατεβούμε όλοι στο Σύνταγμα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο για όλα τα παραπάνω.

Παρουσιάζει αποφάσεις από μια σειρά σωματεία και ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που έχει απόλυτη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ -τα πιο πολλά σφραγίδες- ή για να το πούμε καλύτερα η μόνη τους δράση να ψηφίζουν στην πλειοψηφία τους τις κινητοποιήσεις που τους προτείνει το ΠΑΜΕ, για να πάρουν τον τίτλο ταξικά.

Η πρόταση του λοιπόν καταψηφίστηκε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας από τους εκπροσώπους της «Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Συνεργασίας» με το σκεπτικό ότι για μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση θα έπρεπε να αποφασίσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μιας και θα είχε πανελλαδικό χαρακτήρα, και καλό θα ήταν την πρότασή τους να την καταθέσουν στο ΔΣ της ομοσπονδίας και, αν υπερψηφιστεί, θα συμμετέχουμε ανεπιφύλακτα και με όλες μας τις δυνάμεις μας –σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, που ψηφίζουν στα όργανα συλλαλητήρια αλλά διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ χωριστά.

Αλλά όποιος «καίγεται με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι». Αποφεύγουν να την καταθέσουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ψηφιστεί από τις ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και έτσι να διευρυνθούν οι συνεπείς «ταξικές δυνάμεις». Γιατί την έχουν ξαναπατήσει!

Αν λοιπόν η θέση της «Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Συνεργασίας» εκφράζει τον «κυβερνητικό συνδικαλισμό», τότε η όλη μεθόδευση του ΠΑΜΕ είναι χαρακτηριστικό του κομματικού τυχοδιωκτισμού. Δεν χρειάζεται να έχει τόσο μεγάλη αγωνία, αργά ή γρήγορα η ζωή θα δείξει πού το πάει η κυβέρνηση και τα συνδικάτα θα πρέπει να έχουν το νου τους να δρουν αγωνιστικά και δυναμικά όταν τα ίδια αποφασίζουν.

Το ΠΑΜΕ μέχρι σήμερα μάς έχει δείξει πως το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εμφανίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής σωματείων στα συλλαλητήρια, γιατί η συμμετοχή των εργαζόμενων στην επαναστατική γυμναστική του είναι αμφίβολη, η δράση του μέχρι σήμερα ούτε την αυτοτέλεια και αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος βοηθάει, αλλά και τις διεκδικήσεις του υπονομεύει, καθώς, όταν δεν συμφωνούν με τις επιδιώξεις του, λειτουργεί διασπαστικά. Δεν θα μπορούσαν τώρα να πρωτοτυπήσουν. Έτσι κι αλλιώς τους εργαζόμενους τούς θέλουν μόνο για τον όγκο των συλλαλητηρίων.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κλάδος, γι’ αυτό το καταψήφισε και τοπικά και πανελλαδικά, μειώνοντας αισθητά τη δύναμή του, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί και στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Τέλος λοιπόν τους λέμε στα ίσια, τα ζωντανά αγωνιστικά συνδικάτα δεν πρέπει να ανεβούν στο περιστρεφόμενο κάρο του ΠΑΜΕ, γιατί η φωτισμένη πρωτοπορία το τραβά και το στρέφει όπου θέλει. Καλό θα ήταν να σπρώχνει το κάρο ενεργοποιώντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους να σπρώχνουν και αυτοί την απαίτηση για κοινωνική αλλαγή”.