Ανησυχία για την τύχη του ΚΕΕΜ μετά την απάντηση Καμμένου σε Δαβάκη

Στις 3 Απριλίου o βουλευτής ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης είχε καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Τα ερωτήματα που έθετε ήταν απλά και συγκεκριμένα: Πρώτον, ζητούσε να μάθει αναλυτικά τον σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με τα νέα Σημεία Κατάταξης που θα λειτουργήσουν ανά την επικράτεια. Δεύτερον, σε περίπτωση που το ΚΕΕΜ είχε εξαιρεθεί από τον κατάλογο αυτόν, ζητούσε να πληροφορηθεί τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση.

Σήμερα το πρωί ο λάκωνας βουλευτής έλαβε την απάντηση του κ. Καμμένου, την οποία χαρακτηρίζει (δικαίως) “γενικόλογο και αόριστο κείμενο”:

“Από την απάντηση καθίσταται για ακόμη μία φορά προφανής η επιδερμική και καθαρά επικοινωνιακή αντίληψη με την οποία ο κ. Καμμένος προσεγγίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση του συστήματος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του –όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά θεσμική μνήμη σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων– το καθιστούν μία προφανή επιλογή στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης νέας δομής των Σημείων Κατάταξης.

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από την πλευρά του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας” σημειώνει σχολιάζοντας την απάντηση ο κ. Δαβάκης.