Ανησυχία για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, είχε καταθέσει στις 7 Οκτωβρίου ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας. Όπως ανέφερε στην ερώτησή του “η υποστέλεχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας, ειδικά μετά τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, είναι δεδομένο ότι δημιουργεί μεγάλο ζήτημα στη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των Ειρηνοδικείων αλλά και των υπόλοιπων δικαστικών υπηρεσιών του νομού – ιδιαίτερα δε στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου Μολάων που κινδυνεύει με κλείσιμο”.

“Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να προβεί σε ουσιαστικές λύσεις προς επίλυση του προβλήματος”, δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης σήμερα, μετά την απάντηση του υπουργού.

“Όσον αφορά στην τοποθέτηση των επιτυχόντων των προκηρύξεων 1Κ/2017 και 8Κ/2017, αρκείται στην επίρριψη ευθυνών καθυστέρησης στο ΑΣΕΠ, χωρίς να θέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης των εργαζομένων. Ομολογείται, δε, η απόρριψη αιτήματος έγκρισης θέσης εργασίας για το Ειρηνοδικείο Μολάων, αποκρύπτοντας τεχνηέντως ότι η απόρριψη αυτή συνεπάγεται διακοπή λειτουργίας του εν λόγω Ειρηνοδικείου, καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί σε αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Αποφεύγει ν’ απαντήσει επίσης στο ερώτημα της απασχόλησης ανέργων μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ενώ αναφέρει ρητά ότι είχε υποβληθεί αίτημα ανανέωσης του προγράμματος των άνεργων πτυχιούχων, το οποίο απορρίφθηκε!”, σχολίασε ο λάκωνας βουλευτής και συμπλήρωσε πως:

“Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι όχι μόνον δεν πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας αλλά αντίθετα θα οξυνθεί άμεσα. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προβαλλόταν ως η κυβέρνηση της εξεύρεσης άμεσων λύσεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Άραγε πώς είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας αν δε μπορεί, λόγω πρακτικών δυσκολιών, να λειτουργήσει;”