Ανησυχία για το αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων

Τις ανησυχίες του για την κατάσταση στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων εκφράζει το ΔΣ του Συνδέσμου Βελανιδιωτών “Η Μυρτιδιώτισσα”, ζητώντας μάλιστα να του παρασχεθεί ενημέρωση σχετικά με τον κύκλο εργασιών ενίσχυσης και θωράκισης του καταφυγίου που έχουν προγραμματιστεί, καθώς επίσης και τον προγραμματισμό για καθαρισμό και συντήρηση του λιμανιού από τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται κατά καιρούς και αποτελούν πρωτίστως εστία μόλυνσης και έπειτα επηρεάζουν αρνητικά την αισθητική.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, “από παλιότερη προφορική ενημέρωση στα μέλη μας γνωρίζαμε ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο 2019, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των ακρόποδων για την ενίσχυση του αλιευτικού καταφυγίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στο χωριό ότι θα επακολουθήσουν «τα περσινά».

Αναφορικά λοιπόν με την περασμένη χρονιά (2018), ο πλωτός γερανός βρισκόταν από τις αρχές Ιουλίου στο αλιευτικό καταφύγιο χωρίς να είναι επανδρωμένος με προσωπικό και οι υποδομές ελλιμενισμού αποδείχτηκαν ακατάλληλες, καθώς με την πρώτη κακοκαιρία παρασύρθηκε στα ρηχά του λιμένα και από τύχη δεν υπήρξε ζημιά στα παραπλέοντα σκάφη καθώς και ρύπανση.

Σύμφωνα με το παραπάνω πρόσφατο γεγονός θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση παρόμοιου περιστατικού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τουριστικών και αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι.

Επομένως, δικαιολογημένα πέρυσι γίναμε παραλήπτες αμέτρητων παραπόνων, αν σκεφτεί κανείς πως ο γερανός δεν ήρθε στο χωριό μας για να προχωρήσει τις εργασίες του λιμανιού, αλλά στην ουσία για να παραμείνει για όσους μήνες δεν θα μπορούσε να δουλέψει σε άλλο μέρος”.

Κλείνοντας την επιστολή του το ΔΣ, ζητά ευγενικά να υπάρξει υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση από τους αρμοδίους.