Ανοικτές συνέλευσεις κατοίκων σε Καστόρι και Ξηροκάμπι

Valiotis Vaggelis

Valiotis Vaggelis

Το περασμένο σαββατοκύριακο έγιναν δύο ακόμη συνελεύσεις κατοίκων σε τοπικές κοινότητες του δήμου Σπάρτης, συνεχίζοντας τον κύκλο που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του δήμαρχου κ. Ευάγγελου Βαλιώτη.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στο Καστόρι και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στο Ξηροκάμπι πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις παρουσία του δήμαρχου, αντιδημάρχων, των τοπικών συμβουλίων και δημοτικών συμβούλων. Κοινό θετικό χαρακτηριστικό αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή και η ενεργή παρουσία πλήθους κατοίκων, που ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρωτοβουλία αυτή και άδραξαν την ευκαιρία να καταθέσουν απόψεις και ιδέες, να θέσουν άμεσα στη δημοτική αρχή προβλήματα και παράπονα, και να συζητήσουν ανοικτά όλα τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Στις συνελεύσεις έγινε αναφορά στα πρόσφατα προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στις ενέργειες του δήμου για την αντιμετώπιση και αποκατάστασή τους, στα προβλήματα οδοποιίας, αγροτικού τομέα, στα αρδευτικά έργα, στα προγραμματισμένα έργα και στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, στη διαχείριση απορριμμάτων και την καθαριότητα, σε θέματα εκπαίδευσης όπως η λειτουργία του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου και η επαναλειτουργία του Λυκείου Ξηροκαμπίου, στον βιολογικό και τη λειτουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Καστόρι, στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας κ.ά.

Ο κ. Βαλιώτης διαβεβαίωσε για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος αναφορικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών και υποδομών του, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο θεσμός των συνελεύσεων θα συνεχιστεί, καθώς αποδείχθηκε ότι προσφέρει θετικά αποτελέσματα.