Ανοικτή επιστολή Σκούρου για το χθεσινό επεισόδιο με τους δημάρχους

Την ακόλουθη ανοικτή επιστολή δημοσιεύει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, αναφορικά με όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και τη συζήτηση της μελέτης για τη διαχείριση των αποβλήτων:

“Με την παρούσα επιστολή και μετά από εξουσιοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου προς τον πρόεδρο, το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου από μεμονωμένους εκπροσώπους δημοτικών αρχών. Οι συμπεριφορές αυτές προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό του περιφερειακού συμβουλίου και τους περιφερειακούς συμβούλους στο σύνολό τους.

Το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές. Επιδοκιμάζει την απόφαση του προέδρου του να μην τους δοθεί ο λόγος, μη αποδεχόμενος τον εκβιασμό που του ασκήθηκε και μάλιστα από μη μέλη του.

Το ΠΕΣΥ δηλώνει ότι οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους πολίτες που εκπροσωπούμε και τονίζει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και των δήμων της Πελοποννήσου”.