Ανοιχτή επιστολή κατοίκων Νέου Κόσμου Σπάρτης προς τον Δούκα

Ανοιχτή Επιστολή προς τον δήμαρχο Σπάρτης και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης απέστειλε η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης:

“κ. δήμαρχε, κ. πρόεδρε

Σας καλούμε να προβείτε στην οριστικοποίηση – διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020, η οποία, εντελώς ανεξήγητα, εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες, περίπου, προσθέτοντας τις οκτώ ψήφους της παράταξης του κ. Αργειτάκου, στις δέκα ψήφους που έλαβε η πρόταση των κατοίκων για ανέγερση του ιδρυμένου 6ου δημοτικού σχολείου και 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Αργειτάκος και η παράταξή του ψήφισαν πως αν υπάρχει χρηματοδότηση για το 6ο δημοτικό σχολείο – 7ο νηπιαγωγείο στηρίζουν την πρόταση των κατοίκων κι εσείς κ. πρόεδρε, παρόντος του κ. δημάρχου, δεσμευτήκατε για το αυτονόητο, λέγοντας στον κ. Αργειτάκο, μετά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τα πρακτικά, τα εξής: “Οπότε θα διευκρινίσουμε αυτό και θα δούμε πού θα σας βάλουμε, Σταύρο” (δείτε σχετικά).

Στην επόμενη συνεδρίαση (26-2-2020) εμείς, ως Επιτροπή Κατοίκων, προσκομίσαμε αυτό που εσείς έπρεπε να είχατε προσκομίσει, δηλαδή το επίσημο έγγραφο το οποίο απεδείκνυε πως η μελέτη του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης έχει χρηματοδότηση και ο κ. Καρμοίρης, ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης (απόντος του κ. Αργειτάκου), είπε τα εξής, επιβεβαιώνοντας την ψήφο της παράταξής του υπέρ της πρότασης των κατοίκων: “Ένα δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω είναι για το 6ο δημοτικό. Είπαμε προχθές ότι εάν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ότι εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση των κατοίκων. Απ’ ό,τι είδαμε υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση, υπάρχει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, και μάλιστα είναι 469.362 ευρώ. Οπότε εμείς θα συμφωνήσουμε με την πρόταση που έγινε από την πλευρά των κατοίκων”.

Κατόπιν τούτων, κ. δήμαρχε και κ. πρόεδρε είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο πως η πρόταση των κατοίκων έχει υπερψηφιστεί και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κι έχει λάβει 18 θετικές ψήφους έναντι 12 ψήφων που έλαβε η αντιπρόταση του κ. δημάρχου.

Επομένως, ως έχοντες νόμιμα συμφέροντα, ζητάμε, την άμεση οριστικοποίηση – διατύπωση της απόφασης 29/19-2-2020 υπέρ της ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης, έτσι όπως επιβάλλει η θεσμική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ο σεβασμός στις αποφάσεις του και η κείμενη νομοθεσία που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση”.