Ανοιχτή παρουσίαση από την Κουμάνταρειο Πινακοθήκη του πρόγραµµατος “Ταξίδι στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος”

taxidi sto KPISN

taxidi sto KPISN

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Οινοκράτη» (Κλεομβρότου 38) στις 17.00′, θα πραγµατοποιηθεί ανοικτή παρουσίαση για τους πολίτες της Σπάρτης, ώστε να ενηµερωθούν και να συµβάλουν εθελοντικά µε τις προτάσεις και τη συµµετοχή τους στην επιτυχία του πρόγραµµατος «Ταξίδι στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος». Την εκπόνηση του προγράμματος για την πόλη της Σπάρτης έχει αναλάβει αποκλειστικά η Κουµαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης – Παράρτηµα Εθνικής Πινακοθήκης, µε τη χρηµατοδότηση του Ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραµµα αποτελείται από δύο µέρη:

α) Εκπαιδευτικό, το οποίο πευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών, υπό την αιγίδα της Κουµανταρείου Πινακοθήκης.

β) Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Υλοποίηση παράστασης της «Κάρµεν» του Ζορζ Μπιζέ από την «Όπερα της Βαλίτσας» στην αίθουσα του Πνευµατικού Κέντρου, τη 10η Μαρτίου.

Εκπαιδευτική δράση µε στόχο την ανίχνευση νέων λυρικών ταλέντων (οντισιόν), µία βασική κατάρτισή τους στην κλασσική µουσική και τον καλλιτεχνικό προσανατολισµό τους, στο πλαίσιο ενός τριήµερου σεµιναρίου που θα προσφέρεται σε νέους από 12 ετών και άνω, στην Πνευµατική Εστία στις 8,9 και10 Μαρτίου.

Βασικοί συνεργάτες παράλληλων δράσεων είναι η ομάδα Activate Now/interactive installation, η ομάδα 3Π/πολιτιστική ποδηλατοπορία, η Κινηµατογραφική Λέσχη/ προβολές για παιδιά, οµάδα Γκράφιτι.

Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η δρ Γεωργία Κακούρου-Χρόνη και υπεύθυνη συντονισµού για την πόλη της Σπάρτης η κ. Μαίρη Χαριτωνίδη.