Ανοιχτή συγκέντρωση του Σύριζα στη Σκάλα

Ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του Σύριζα δήμου Ευρώτα πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου με ομιλητή τον βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις πρώτες 110 μέρες της νέας κυβέρνησης και είπε χαρακτηριστικά, ότι “εφαρμόζει μνημόνιο χωρίς να υπάρχει, με ταμεία γεμάτα και χωρίς μνημονιακές υποχρεώσεις προς όφελος «ημετέρων» και σε βάρος του ελληνικού λαού”.

Έμφαση δόθηκε επίσης στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και για το έργο που έγινε τα χρόνια της διακυβέρνησής της εώς σήμερα.

Εκτενής αναφορά έγινε στο δήμο Ευρώτα και συγκεκριμένα ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην υπογραφή για την εκκίνηση της διαδικασίας για την παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη και την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα, ένα σημαντικό έργο για όλη τη νότια Λακωνία, καθώς και της ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα.

“Επιπλέον, είχαμε την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» καθώς και την αποπληρωμή παλιών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων σε παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο δήμος Ευρώτα, επίσης, έλαβε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών, καθώς επίσης εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» για να καλύψει ζωτικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Αραχωβίτης κάλεσε “τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες”, όπως είπε, “να γίνουν μέλη της μεγάλης και ανοικτής «οικογένειας» του Σύριζα για να δημιουργηθεί μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική, μια σχέση ελκυστική, ζωντανή και ουσιαστική”.