Ανοιχτή συνεδρίαση της ΟΙΠΟΚίνησης – Συνάντηση και με Βαλιώτη

oipokinisi 2

Παρουσία μελών του συλλόγου συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Αυγούστου το ΔΣ της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης.

Ανάμεσα στα θέματα που αποσχόλησαν τη συζήτηση ήταν το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, για το οποίο αποφασίστηκαν νέες παρεμβάσεις προς τις αρμόδιες ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές αρχές. Έγινε επίσης ενημέρωση για το θέμα των αιολικών πάρκων και την πορεία του κινήματος αποτροπής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη χερσόνησο της Μάνης. Τα μέλη ενημερώθηκαν ακόμη για τις επαφές του ΔΣ με τις τοπικές αρχές και τις κρατικές υπηρεσίες με στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Μάνη γενική συνέλευση της ΟΙΠΟΚΙΝΗΣΗΣ έως τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς και γενική συνέλευση στον Πειραιά.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκος Κοττέας, ο αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Κυρίμης και ο γενικός γραμματέας κ. Κυριάκος Ζηλάκος πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόταση της ΟΙΠΟΚΙΝΗΣΗΣ για διεκδίκηση από την ιστορική και πολιτιστική ενότητα Σπάρτη – Μυστράς – Μάνη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Ο νέος δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση και ότι τον επόμενο μήνα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την πρόωθηση της διεκδίκησης.