Ανακοίνωση σχετικά με την επιχειρούμενη μεταφορά της λαϊκής της Σπάρτης τις Τετάρτες σε Λάκκα και Νέο Κόσμο εξέδωσε το Σωματείο Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους είναι κάθετα αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλεί μάλιστα τους καταναλωτές να σταθούν στο πλευρό του στηρίζοντας τις αντιδράσεις:

“Αγαπητέ καταναλωτή,

Ο δήμος Σπάρτης, με αφορμή αίτημα μιας μικρής μερίδας πολιτών της, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς την ημέρα Τετάρτη, από τον χώρο που διεξάγεται σήμερα και στον οποίο γίνεται για αρκετές δεκαετίες, σε δύο άλλους χώρους, στις συνοικίες Λάκκα και Νέος Κόσμος (πλατεία Σαϊνόπουλου) τέσσερις φορές το μήνα, με την αιτιολογία ότι αυτό θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών, αλλά και ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Όμως, η εν λόγω μεταφορά επιχειρείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον του συνόλου των κατοίκων της πόλης, το συμφέρον του καταναλωτικού κοινού (ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!), το συμφέρον του εμπορικού κόσμου της Σπάρτης και το συμφέρον όλων εμάς που τροφοδοτούμε τη λαϊκή με προϊόντα.

Συνοπτικά:

– Η απόσταση των δύο συγκεκριμένων περιοχών από το κέντρο της πόλης της Σπάρτης είναι μεγάλη, τέτοια που καθιστά την πρόσβαση από άλλες συνοικίες της πόλης δύσκολη. Εξάλλου ΔΕΝ προβλέπονται σε αυτές ιδιαίτεροι χώροι στάθμευσης που θα εξυπηρετήσουν τον καταναλωτή.

– Η έλευση των καταναλωτών στο κέντρο της πόλεως για τη λαϊκή τούς δίνει πρόσβαση και σε έναν μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν γύρω από τη λαϊκή και καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή. Στις ανωτέρω συνοικίες τέτοια δυνατότητα ΔΕΝ θα υπάρχει, ούτε βεβαίως θα υπάρξει, διότι κανείς ΔΕΝ θα ανοίξει μία επιχείρηση για τις δύο φορές το μήνα που θα γίνεται η λαϊκή στις εν λόγω περιοχές.

– Με τη μεταφορά της λαϊκής ΔΕΝ βελτιώνονται οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή γίνεται, πχ η δημιουργία ενός στεγασμένου χώρου ειδικά για αυτήν, ενώ, από την άλλη, οι προτάσεις μας για βελτίωση της υφιστάμενης λαϊκής ΔΕΝ εισακούγονται, πχ δημιουργία θέσεων προσωρινής στάθμευσης, αστική συγκοινωνία που θα κάνει το γύρο της πόλης και θα εξυπηρετεί όλες τις συνοικίες της κ.ά. Εξάλλου, ιδιαίτερα στην περιοχή του Νέου Κόσμου (πλατεία Σαϊνόπουλου), ο χώρος που προβλέπεται για τη λαϊκή ΔΕΝ επαρκεί καν για την τοποθέτηση αντίστοιχου αριθμού πωλητών με αυτόν της υφιστάμενης (150).

Λόγω των ανωτέρω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και σε ΚΑΛΟΥΜΕ να μας στηρίξεις για να αποτρέψουμε την εφαρμογή ενός τέτοιου δυσάρεστου για όλους μας μέτρου”.