“Αντί να διαθέσουν κονδύλια για τις ζημιές στη Μάνη, κάνουν έργα σε άλλους νομούς”

Ότι αρνούνται να δώσουν κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Μάνη κατηγορεί την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως αναφέρει η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη, “φτάνουμε μάλιστα στο σημείο στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 16/1/2018 τα κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προέκυψαν από τις εκπτώσεις σε έργο αποκατάστασης των ζημιών από τις φωτιές στη Νεάπολη Λακωνίας πριν τρία χρόνια, να τα παίρνουν από τη Λακωνία και να τα διαθέτουν για γήπεδα ποδοσφαίρου των ΕΠΣ ή συντήρηση ναών σε άλλους νομούς. Αφήνουν στο έλεος των συνεπειών από τις πυρκαγιές τη Μάνη, κι ας είναι κατεστραμμένο το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, κι ας είναι ορατός ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Όχι μόνο αρνήθηκαν το καλοκαίρι να διαθέσουν πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, τώρα παίρνουν και διαθέσιμους πόρους για αυτό το σκοπό από την περιφερειακή ενότητα Λακωνίας και διαθέτουν σε άλλες περ. ενότητες και για άλλους σκοπούς.

Είναι υπόλογοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ανέχονται και υπερψηφίζουν τέτοιες επιλογές”.