Αντεπίθεση Τατούλη στην κοινή ανακοίνωση των δύο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων

Tatoulis

Tatoulis

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κοινή δήλωση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Οι γνωστοί “όχι σε όλα” του Περιφερειακού Συμβουλίου ξαναχτύπησαν. Η τελευταία συμπόρευση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ασφαλώς και δεν είναι ούτε πολιτική ούτε θεσμική. Είναι βαθύτατα προσωπική.

Τους πολίτες της Πελοποννήσου ωστόσο δεν τους απασχολούν τα προσωπικά πολιτικά τους αδιέξοδα. Οι πολίτες απαιτούν από όλα τα μέλη του ΠΕΣΥ να ασχολούνται με τη λύση των ζητημάτων που τους αφορούν και όχι η βαθιά τους πικρία για τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες τους. Οι επικεφαλής των δύο αυτών παρατάξεων, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, προβάρουν κυβερνητικά κουστούμια.

Προσπαθώντας να δείξουν καλή διαγωγή στη νέα κυβέρνηση, αποποιούνται διαρκώς τη μέχρι σήμερα κομματική τους διαγωγή σε έναν εκ των κυβερνητικών εταίρων της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχαμε διαπιστώσει -και σε αυτήν μας τη διαπίστωση συμφώνησαν και οι πολίτες της Πελοποννήσου- ότι οι δύο επικεφαλής ήλθαν για να φύγουν, χρησιμοποιώντας την εκλογική αναμέτρηση ως άλλοθι για δικές τους προσωπικές αναζητήσεις.

Ο πολιτικός τους τακτικισμός με τις συνεχιζόμενες αποχωρήσεις, με “δήθεν” πολιτικές προφάσεις, και οι κοινές τους δηλώσεις θυμίζουν πολιτικούς αρχταρμάδες. Από τέτοιους, η χώρα μπούχτισε και στην Πελοπόννησο τέτοιες συμμαχίες, οι πολίτες τις έχουν αποκηρύξει από καιρό.

Ας μαζέψουν λοιπόν τα συντρίμμια τους, αυτοί οι οποίοι πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, και ας δικαιολογήσουν τα μεγάλα ψέματά τους, καθώς αποδείχθηκε ότι οι επικεφαλής τους, αντί να τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών από τη θέση της αντιπολίτευσης όπου τους κατέταξαν, προτιμούν τις κυβερνητικές καρέκλες.

Η περιφερειακή αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πελοποννήσιους πολίτες, θα παραμείνει απόλυτα προσηλωμένη στην ευθύνη της και στην επίλυση των προβλημάτων των πελοποννησίων πολιτών».