Αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπάρτης: “Να συμβάλλουμε με τη στάση μας για μια καθαρή πόλη”

Η έλλειψη ικανού αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων, ένα πρόβλημα στους διαγωνισμούς προμήθειας καυσίμων και η αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών και απορριμμάτων από μη ευαισθητοποιημένους πολίτες είναι οι αιτίες, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κανακάκο, για την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια στο δήμο Σπάρτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητοί συνδημότες,

1. Παρά το ότι η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών της πόλης μας, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή. Φυσικά δεν μας έχει βοηθήσει η έλλειψη ικανού αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και ένα πρόβλημα στους διαγωνισμούς προμήθειας καυσίμων, το οποίο προσβλέπουμε ως νέα δημοτική αρχή να επιλύσουμε άμεσα!

2. Το πρόβλημα αυτό επεκτάθηκε και με την αλόγιστη και αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών και απορριμμάτων από μη ευαισθητοποιημένους πολίτες, όχι μόνο στον αστικό ιστό αλλά και σε φαράγγια, ρέματα, χείμαρρους, ποτάμια και παραπόταμους.

Ευελπιστούμε ο κεντρικός σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής για την καθαριότητα, τον οποίο θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα, θα επιλύσει το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με τη στάση μας για μια καθαρή πόλη

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Χρήστος Κανακάκος”