Αντιδράσεις για τον αντιδήμαρχο υμνητή της Χούντας: “Να τον χαίρεστε κ. δήμαρχε Σπάρτης!”

Polytexneio (2)

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο δήμο Σπάρτη μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δημήτρης Καπονικολός και στις οποίες φαίνεται να “υμνεί” τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βαλιώτη:

“Επιτέλους βάλτε φρένο στον αντιδήμαρχο!

21η Απριλίου 1967. Πενήντα τρία χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα.

Να τον χαίρεστε κ. δήμαρχε Σπάρτης.

Σε μια τέτοια μέρα, όπως η χθεσινή, που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.

Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές – ρατσιστικές δράσεις του αντιδήμαρχου, τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα.

Κύριε δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει.

Είναι καιρός να πάει σπίτι του

Γιατί:

Τέτοιες μέρες, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε “γύψο”, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες.

Οι διώξεις, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες δεν κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.

Η αντίσταση του λαού μας δίδαξε ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναμένουμε την αντίδρασή σας!!!”