Αντιδράσεις για το αγκυροβόλιο στα Βάτικα και από τον “Φιλόπατρι”

ormos Vatikon

ormos Vatikon

Τις απόψεις του σχετικά με το υπό κατάρτιση σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένος Νεάπολης Βοιών, που περιλαμβάνει το κρίσιμο ζήτημα της αγκυροβολίας πλοίων στον όρμο Βατίκων, διατυπώνει σε επιστολή ο Σύλλογος Ελαφονησιωτών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων “Ο Φιλόπατρις”. Την επιστολή απευθύνει στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Με αυτήν ο σύλλογος ενημερώνει πως ουδέποτε ενημερώθηκε ή του ζήτηθηκε η έκφραση θέσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητά την παράταση της προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης επί του προτεινόμενου σχεδίου Ειδικού Κανονισμού Λιμένος, η οποία έληγε χθες 21/5. Ο “Φιλόπατρις” σημειώνει πως θα πρέπει να λάβει γνώση του περιεχομένου του σχεδίου το σύνολο των ελαφονησιώτικων φορέων και συλλόγων, όπως και όλοι οι ελαφονησιώτες, προκειμένου να παραθέσουν τις απόψεις τους στο σοβαρότατο αυτό θέμα.

Ο ίδιος ο σύλλογος πάντως ξεκαθαρίζει πως είναι κάθετα αντίθετος σε χωροθέτηση αγκυροβολίου εντός του όρμου Βοιών, δηλαδή στη θαλάσσια περιοχή των δήμων Ελαφονήσου και Μονεμβασίας, που γειτνιάζει άμεσα και με το δήμο Κυθήρων.

Τέλος ο “Φιλόπατρις”, που εκδίδει την εφημερίδα “Η Ελαφόνησος”, υπενθυμίζει πως ένα χρόνο πριν, στο φ. 159, είχε λάβει θέση ξεκάθαρη, σαφή και διαρκή για την προστασία του νησιού, των κατοίκων και της περιοχής, το οποίο απεστάλη, όπως και κάθε φύλλο της εφημερίδας, προς το Λιμεναρχείο Νεάπολης Λακωνίας.