Αντιδράσεις στο Γεράκι για τις συνεχόμενες απροειδοποίητες διακοπές ρέυματος

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Σπάρτης με κοινοποίηση προς τον δήμο Ευρώτα και την περιφέρεια απέστηλαν οι εμποροεπαγγελματίες του Γερακίου, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος και αυξομειώσεις στην τάση που συμβαίνουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν προβλήματα.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά σε επιστολή τους: “Το τελευταίο διάστημα -από το καλοκαίρι και ύστερα- η ΤΚ Γερακίου έχει ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγες φορές από απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος ή αδικαιολόγητη αυξομείωση της τάσεως. Από τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα έχει οξυνθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα παρόλο που την φετινή χρονιά η καλοκαιρία συνεχίζεται ως σήμερα.

Τι θα γίνει όταν έρθει βαρυχειμωνιά, θα σταματήσουμε να έχουμε ρεύμα;

Οι εμποροεπαγγελματίες έχουν μείνει πάμπολλες φορές απροειδοποίητα χωρίς ρεύμα και έχουν πληγεί οικονομικά αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα τις επιχειρήσεις τους κι έχουν γίνει ζημιές σε μοτέρ ψυγείων, τηλεοράσεις, ρούτερ κλπ. Στην τελευταία διακοπή στις 2/11 δεν είχαμε ρεύμα για επτάμιση ώρες. Κατά τη διάρκεια της διακοπής αυτής είχαμε ληστεία σε ηλικιωμένο που ξυλοκοπήθηκε.

Τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα πρώτη φορά στην κοινότητά μας και πιστεύουμε πως η διακοπή “συνηγόρησε” υπέρ των δραστών.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής όπως ενημερωθήκαμε από υπάλληλο του 11500 ο ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης ενημερώθηκε στις 3:06 πμ χωρίς άμεση αντίδραση από μέρους σας αφού συνεργείο έφτασε στις 8 το πρωί στο χωρίο.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εν λόγω κατάσταση και ζητάμε διόρθωση του προβλήματος αφού για αυτό το κοινωνικό αγαθό πληρώνουμε και μάλιστα αδρά. Σε περίπτωση που δεν ενεργήσετε άμεσα οι κινητοποιήσεις μας θα είναι δυναμικότερες. Αναμένουμε ενέργειές σας”.