Αντιδρούν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας στην αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των κυνηγετικών συλλόγων Λακωνίας (Σπάρτης, Μολάων, Γυθείου και Β. Λακεδαίμονος) δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά:

“Σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Λακωνίας, εκπροσωπώντας πάνω από 4.000 μέλη, δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η ΚΣΕ και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας COVID-19, και της αναστολής των γενικών συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κυνηγετικών συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους.

Το Υπουργείο κάνοντας δεκτό αυτό το αίτημα, στην ουσία ακυρώνει την μη είσπραξη των τελών υπέρ Δημοσίου, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρξει μείωση του κόστους των αδειών.

Τα μέλη των συλλόγων που σημειωτέον πλήρωσαν αλλά δεν κυνήγησαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, καλούνται για άλλη μια φορά να επιβαρυνθούν με ένα κόστος ύψους 15,00 ευρώ, το οποίο την επόμενη κυνηγετική χρονιά θα εκτινάξει την τιμή της άδειας.

Γεμάτοι αγανάκτηση ρωτάμε:

Γιατί Κύριοι; Με ποια συλλογική απόφαση γενικής συνέλευσης, προβήκατε σε αυτό το αίτημα; Γιατί αιτηθήκατε την αύξηση των εισφορών σας, όταν εσείς οι ίδιοι μας διαβεβαιώνατε όλο τον χειμώνα ότι ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον των κυνηγών; Τι πιστεύετε ότι έχουν οι κυνηγοί της χώρας μας κοφτήρια νομισμάτων και μπορούν να πληρώνουν ασύστολα;

Καλούμε τον υφυπουργό κ. Αμυρά να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

Απαιτούμε από τις κυνηγετικές οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους.

Καλούμε τους κυνηγετικούς συλλόγους όλης την χώρας να αντιδράσουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς εν αγνοία μας”.