Αντιπροσωπεία από τον Τάραντα στο Δημοτικό Συμβούλιο

dwra apo Taranta (1)

dwra apo Taranta (1)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ολιγομελής αντιπροσωπεία από τον Τάραντα έδωσε το “παρών” στο δημαρχιακό μέγαρο, φέρνοντας δώρα στους έλληνες φίλους μα πάνω απ΄όλα εκφράζοντας αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα ο δήμος Σπάρτης αποφάσισε να αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο του Τάραντα, καθώς η περιοχή αυτή της νότιας Ιταλίας αποτελεί αρχαία σπαρτιατική αποικία. Επιπρόσθετα έχει εκπονηθεί ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που στοχεύει στην ανάπτυξη και των δύο περιοχών, με παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάπλαση των εισόδων των δύο πόλεων και του πολεοδομικού ιστού, θεματικά πάρκα για την αναβίωση της ζωής των αρχαίων σπαρτιατών, πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές. Τη δεδομένη μάλιστα στιγμή βρίσκεται σε ισχύ ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχορήγησης των αδελφοποιήσεων, το οποίο σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί.

Επισφραγίζοντας τις αδελφικές σχέσεις των δύο τόπων, ο ταραντίνος κ. Ντε Λα Τσίκο προσέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο έναν πίνακα που αναπαριστά τον λακεδαιμόνιο Φάλανθο, οικιστή του Τάραντα, μετά την άφιξή του στην πόλη της Μεγάλης Ελλάδας. Προσέφερε επίσης μια μπλούζα με τα εμβλήματα των δύο πόλεων. Αιφνιδιασμένος ο δήμαρχος Σπάρτης, επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει άμεσα τα δώρα.

dwra apo Taranta (3)dwra apo Taranta (2)dwra apo Taranta (4)dwra apo Taranta (5)