Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε το διάστημα 13 έως 16/10 τριμελής αντιπροσωπεία του δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τη γαλλική πόλη Le Plessis-Trévise. Επικεφαλής ήταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, που συνοδευόταν από τη δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποιήσεων Χριστίνα Μακρυσοπούλου και το μέλος της επιτροπής Νίκο Ι. Καρμοίρη. Τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Le Plessis-Trévise, Didier Dousset, μαζί με άμεσους συνεργάτες του.

Το επίσημο πρόγραμμα των ξεναγήσεων στη γαλλική πόλη περιελάμβανε επισκέψεις σε δημόσια κτίρια και χώρους υποδομών όπως το δημαρχείο, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, τη λαϊκή αγορά κ.ά., ενώ σύντομες ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Παρίσι.

Η σπαρτιατική αντιπροσωπεία υπέγραψε μάλιστα στο χρυσό βιβλίο της πόλης του Le Plessis-Trévise, ενώ παρέστη και στο ετήσιο μνημόσυνο των υπέρ καθήκοντος πεσόντων αστυνομικών, όπου οι δήμαρχοι των δύο αδελφοποιημένων πόλεων κατέθεσαν από κοινού στεφάνι.

Αμφότερες οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για την αδελφοποίηση, τη συνεργασία και το κοινό μέλλον των δύο δήμων. Παράλληλα προγραμμάτισαν την αντίστοιχη επίσκεψη και φιλοξενία των γάλλων στο δήμο μας, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η αδελφοποίηση.

Ο δήμος Σπάρτης φιλοδοξεί να οικοδομηθεί αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, από την οποία θα προκύψουν οφέλη για τους πολίτες σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού.