Ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, θεσμικοί φορείς του νομού μας συναντήθηκαν σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, για να συζητηθούν οι αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί όσον αφορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ).

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον βουλευτή Θανάση Δαβάκη, ο οποίος παρίστατο, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της να καταργήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που λειτουργεί εντός του ΚΕΕΜ Σπάρτης. “Κάτι άλλωστε που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος συνεχώς επαναλάμβανε στις διαδοχικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ένα χρόνο τώρα” σημειώνει ο κ. Δαβάκης, επιμένοντας πως “η ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας του ΚΕΕΜ και ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έχει τεθεί στη βάση άρτια τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, που λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας όσο και την καλή λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνείται να δει τα ουσιαστικά προβλήματα που το νέο σύστημα κατάταξης θα δημιουργήσει τόσο στη διαδικασία της ομαλής ένταξης των νεοσυλλέκτων στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, όσο και στις κοινωνίες, όπως αυτή της Λακωνίας, που για δεκαετίες συμβιώνουν αρμονικά με τα υπό κατάργηση σήμερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Εμείς, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι αόριστες επικλήσεις στην αρχαία ιστορική κληρονομιά προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο να υπερασπιστούμε τη βαθιά θεσμική μνήμη του ΚΕΕΜ για τον τόπο μας, το συμφέρον της τοπικής λακωνικής κοινωνίας και την καλύτερη κατά την κρίση μας επιχειρησιακή δυνατότητα που παρείχε το ΚΕΕΜ στα νεοσύλλεκτα παιδιά του ελληνικού λαού.

Δεν εισακουστήκαμε από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα των επιλογών του.

Το θέμα δεν έχει κλείσει για εμάς…”.